PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 52: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_44245735988ca028682018f5f50fa0c5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122)
PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 52: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /lib/error.class.php:38)
PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 52: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /lib/error.class.php:38)
PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 81: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /lib/error.class.php:38)
PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 342: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /lib/error.class.php:38)
Klub Integracji Europejskiej :: Start
administrator
18 sierpnia

Letni wieczór w restauracji Sardynia !
klubowicze klubowiczom

Restauracja Sardynia, pierwsza i ciągle jedyna w Warszawie restauracja serwująca tamtejszą kuchnię mieści się w pasażu przy Teatrze Polskim, mającym tego samego patrona, co teatr, czyli jego założyciela Arnolda Szyfmana. Mimo wciąż urlopowego sezonu frekwencja po raz kolejny dopisała, wypełniliśmy wnętrze niewielkiej, ale przytulnej restauracji oraz znajdujący się w pasażu restauracyjny ogródek. 


Restauracja Sardynia, zajrzyj na ich stronę

Spróbowaliśmy typowych specjałów (także tych na słodko) większości wciąż praktycznie u nas nieznanej tamtejszej kuchni i pochodzącego z Sardynii wina. Ale nie dla wszystkich było to pierwsze z Sardynią spotkanie, coraz częściej znajduje się bowiem ona na szlakach naszych wakacyjnych wypraw, o czym mogliśmy się przekonać podczas toczonych w klubowym gronie rozmów.


Dobrze się w klubowym gronie bawiliśmy w restauracji Sardynia

 

Wcześniej jednak, zanim przyszedł czas na poczęstunek i rozmowy w klubowym gronie, wysłuchaliśmy wywiadu na żywo z właścicielką restauracji, Wiesławą Dzierżanowską. Przeprowadziła go redaktor Izabela Jarska z naszego magazynu przedsiębiorcy@eu. Dla naszego gospodarza wszystko zaczęło się od fascynacji Sardynią, skąd na grunt naszego kraju przeniosła to, co przenieść się dało, a u nas jeszcze nie było znane: tamtejszą kuchnię. Której właśnie mogliśmy spróbować. Oprócz lokalnych specjałów z Sardynii w restauracji serwują też znane w całych Włoszech. Popularna wśród mieszkających w Warszawie Włochów restauracja Sardynia otrzymała też Ospitalita’ Italiana, certyfikat włoskiej gościnności, którym wyróżnia się restauracje serwujące autentyczną włoską kuchnię za granicą. Wywiad ukaże się w najbliższym numerze magazynu przedsiebiorcy@eu.

 

Flavio Bonini i jego muzyka towarzyszyli nam przez cały czasA potem był czas na smakowanie (smakowało), na rozmowy w klubowym gronie do późna. A cały czas towarzyszyła nam muzyka na żywo w wykonaniu Flavio Boniniego, można się było nawet włączyć do wspólnego śpiewania!

 

Tych, którzy byli pewnie nie musimy, ale wszystkich pozostałych zachęcamy, by to wyróżnione też Złotym Widelcem miejsce odwiedzić, bo warto. Dla wyjątkowej kuchni, by poszerzyć nasze gastronomiczne horyzonty i dla panującej tam atmosfery. 

 

Zdjęcia ze spotkania w dużym formacie można obejrzeć tutaj.


Restauracja Sardynia, zajrzyj na ich stronę

   Pasaż Arnolda Szyfmana

   Warszawa, ul. Oboźna 9/105


Kliknij, by powiększyć mapę

Kliknij, by powiększyć mapę.

 

 


Magazyn przedsiębiorcy
galeria zdjęć
PHP Notice in file Unknown on line 0: Unknown: open(/tmp/sess_44245735988ca028682018f5f50fa0c5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122)
PHP Notice in file Unknown on line 0: Unknown: open(/tmp/sess_44245735988ca028682018f5f50fa0c5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122)