PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 52: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_de444d26301bf719ce905fc56aae732f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122)
PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 52: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /lib/error.class.php:38)
PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 52: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /lib/error.class.php:38)
PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 81: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /lib/error.class.php:38)
PHP Notice in file /lib/users.class.php on line 342: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /lib/error.class.php:38)
Klub Integracji Europejskiej :: Start
administrator
termin przyjmowania zgłoszeń przedłużony do 24 marca

Warszawa od kuchni, przedłużony termin zgłoszeń !
klub partnerem

Wciąż można jeszcze zgłósić swój udział w konkursie o nagrodę Złotego Widelca, sztandarowego projektu Warszawskiej Izby Przedsiębiorców, której jesteśmy jako klub po raz kolejny partnerem, a prezes klubu, Barbara Jończyk znów dołączy do jury, razem ze znanym kucharzem Kurtem Schellerem i pomysłodawcą konkursu, Waldemarem Piórkiem, prezesem Warszawskiej Izby Przedsiębiorców. Jednym z patronów medialnych jest też nasz magazyn przedsiębiorcy@eu. Chodzi o wskazanie mieszkańcom stolicy najlepszych warszawskich restauracji, ale nie tylko im, także turystom, czyli również o promocję miasta. 



Warszawa od kuchni, zajrzyj też na stronę konkursuByłoby zatem niezrozumiałe, aby honorowego patronatu nad konkursem nie objęli prezydent miasta, Hanna Gronkiewicz-Waltz, a także marszałek województwa mazowieckiego, Adam Struzik. Jednym z celów konkursu jest promowanie specyficznej warszawskiej kuchni, wręcz wskazanie, co nią właściwie jest i wyróżniających ją potraw. Innym, pokazanie całej różnorodności warszawskiej gastronomii, prezentującej kuchnie z całego świata. Te dwa tak różne cele udaje się organizatorom w praktyce godzić, widać to po listach laureatów.

 

Liczyć się będzie przede wszystkim smak, wygląd i jakość podania dań, punkty będą też za znajomość języków obcych przez obsługę, umiejętność doradzenia klientowi oraz wystrój i klimat lokalu (i chodzi oczywiście o coś więcej niż działająca klimatyzacja). Dodatkowo premiowane będą danie specjalne (jeśli takie jest i stanowi wizytówkę zakładu) oraz obecność w menu dań kuchni warszawskiej. Oceny dokonywać będą razem z ekspertami izby, także ludzie znani z mediów dziennikarze, ludzie kultury i politycy, jak również coraz więcej mający tu do powiedzenia blogerzy. To może być dodatkowy element promocji, oczywiście, jeśli restauracja dobrze wypadnie w ich oczach. Konkurs w liczbach to w pięciu dotychczasowych edycjach 800 restauracji nominowanych, 350 uczestniczących i 140 laureatów, którzy otrzymali Złote Widelce.

 

Wśród laureatów poprzednich edycji konkursu byli też nasi klubowicze, liczymy zatem, że tak będzie również w tej. I zachęcamy do udziału w konkursie!

 

Zasady uczestnictwa są proste, należy dokonać zgłoszenia (koszt niewygórowany: 400 złotych) – mamy na to czas jeszcze do 24 marca – i czekać na wizytę jurorów. Poniżej do pobrania formularz zgłoszeniowy, regulamin konkursu oraz bon konsumpcyjny (to, do czego służy, wyjaśnione jest w regulaminie).

 

formularz zgłoszeniowy

 

regulamin konkursu

 

bon konsumpcyjny

 

 

więcej: www.warszawaodkuchni.pl

 

 


Magazyn przedsiębiorcy