11 lutego, mieliśmy przyjemność uczestniczyć w lunchu prasowym, zorganizowanym przez restaurację Le Cedre, w związku z obchodzonymi w tym roku, 18 urodzinami tego niezwykłego miejsca.
„To początek obchodów naszych urodzin, które zostały zainaugurowane spotkaniem z mediami. Jest mi niezmiernie miło, że goście tak licznie do nas przybyli i razem przy stole zastawionym arabskimi przysmakami, mogliśmy porozmawiać o tych 18 latach, restauracji Le Cedre w Warszawie” – powiedział Tony Nasr, właściciel restauracji.
Restauracja słynąca z najlepszego humusa w Warszawie, zaserwowała swoje popisowe dania. Było aromatycznie, przepysznie i egzotycznie. A oto co pojawiło się stołach:
Tabbouleh - Sałatka Narodowa z natki pietruszki
Hommous - Pure z cieciorki libańskiej z sosem sezamowym
Hommous Beiruty- Hommous z pomidorami , natką i cebulą
Moutabbal – Pasta z pieczonych bakłażanów z sosem sezamowym
Babaghanouj - Grillowany, siekany bakłażan z warzywami
Warak Inab - Liście winogronowe nadziewane ryżem i ziołami
Labneh – libański ser kremowy
Kofta Nayeh - Libański tatar z natką i cebulą polany oliwą
Basterma - Plasterki przyprawionej wędzonej wołowiny
Labneh Bel’ Toum- Labneh z czosnkiem libańskim oregano
Mdaradara - Ryż i soczewica z prażoną cebulą
Shanklish - Domowy ser libański na ostro
Mezzah gorące
Hommous Lahme – Hommous ze smażonym mięsem
Arayes - Mięso mielone w chlebie libańskim z rusztu
Falafel – smażone kulki wegetariańskie
Sambousik Lachme – pierogi nadziewane mięsem
Restauracja Le Cedre daje możliwość poznania niezwykłej kuchni Bliskiego Wschodu. Dania są tu przygotowywane wg tradycyjnych libańskich receptur. Przyprawy i składniki sprowadzane są specjalnie
z Libanu, powodują, że w Le Cedre można poczuć się jak byśmy nagle przenieśli się do Bejrutu.
Smakosze wina, odnajdą tu wielki wybór znakomitych trunków, także tych sprowadzanych specjalnie z Libanu, o niezwykłej nucie i smaku.
Polecamy!
www.lecedre.pl
„To początek obchodów naszych urodzin, które zostały zainaugurowane spotkaniem z mediami. Jest mi niezmiernie miło, że goście tak licznie do nas przybyli i razem przy stole zastawionym arabskimi przysmakami, mogliśmy porozmawiać o tych 18 latach, restauracji Le Cedre w Warszawie” – powiedział Tony Nasr, właściciel restauracji.
Restauracja słynąca z najlepszego humusa w Warszawie, zaserwowała swoje popisowe dania. Było aromatycznie, przepysznie i egzotycznie. Na stołach pojawiło się m.in.: kilka rodzajów humusu, sałatka narodowa z natki pietruszki, bakłażan w różnych wydaniach, np. grillowany z warzywami, był też ryż z soczewicą i prażoną cebulką, domowy ser libański, falafel i wiele innych, zaskakujących potraw kuchni arabskiej .
Restauracja Le Cedre daje możliwość poznania niezwykłej kuchni Bliskiego Wschodu. Dania są tu przygotowywane wg tradycyjnych libańskich receptur. Przyprawy i składniki sprowadzane są specjalnie z Libanu, powodują, że w Le Cedre można poczuć się jak byśmy nagle przenieśli się do Bejrutu. Smakosze wina, odnajdą tu wielki wybór znakomitych trunków, także tych sprowadzanych specjalnie z Libanu, o niezwykłej nucie i smaku. Polecamy!
www.lecedre.pl