administrator
21 października

RESTAURACJA ToBaYa

Przedstawiamy Wam, drodzy Klubowicze, nasze najmłodsze „dziecko”, narodzone w maju 2009 roku. RESTAURACJA ToBaYa  to efekt połączenia naszych pasji kulinarnych i podróży po świecie.
 
„To”  jak Tokio,
  „Ba”  jak Bangkok,
   „Ya”   jak Yakarta.


Wybraliśmy dla Państwa to, co najlepsze naszym zdaniem, w kuchni japońskiej, tajskiej i indonezyjskiej.
 
Smak sushi oraz dania ciepłej kuchni japońskiej, to kontynuacja sześciu lat doświadczeń naszego starszego „dziecka” – „Susharni” na Koszykowej, która cieszy się zasłużoną opinią jednej z trzech najlepszych restauracji japońskich w Warszawie.

Potrawy tajskie i indonezyjskie, to wynik naszych podróży do tych krajów oraz wielu miesięcy pracy nad menu, w poszukiwaniu smaku „doskonałego”.
 
Klasycznie japoński kurczak w słodkim sosie teriyaki, kilkadziesiąt rodzajów maki-sushi, tajska zupa kokosowa z krewetkami, indonezyjska ryba pieczona w sosie ostro-kwaśnym, curry w różnych wcieleniach.Te i wiele innych potraw serwujemy Państwu w niezwykłym wnętrzu: antyki z drzewa tekowego - odrestaurowane przez indonezyjskich rzemieślników, stuletnie, ręcznie malowane drzwi, drzewa kawowe i herbaciane w całej okazałości.
Szczególnie polecamy Waszej uwadze to, co pod stopami...marmurowa mozaika, ozdobiona fragmentami milionletnich, skamieniałych drzew, wydobytych spod ziemi.

 Wszystkie te cuda osobiście wybraliśmy w tak niesamowitych miejscach, jak Tajlandia, Indonezja, czy Bali  i wysłaliśmy w długą podróż przez Ocean (na szczęście bez przygód z piratami).
 
Co z tego powstało?
 
Azjatycki ogród?
 
Egzotyczna galeria?
 
Przyjdźcie, obejrzyjcie i posmakujcie!
 
 
Pozdrawiamy
 
Monika Marzec i Piotr Sobczyk
 
------------------------------------------------------------------------
 
Restauracja „ToBaYa”

Warszawa
ul. Ogrodowa 58 (parter biurowca PZU, przy hotelu Ibis)

tel. 022 520 2222
www.tobaya.pl

Magazyn przedsiębiorcy
galeria zdjęć