Mazurkas Catering Show 2013
najlepszy według miesięcznika MICE
Miesięcznik MICE (od Meetings Incentives Conferences and Events) wybrał właśnie najlepsze realizacje ostatnich 12 miesięcy. Wśród zwycięzców znalazł się nasz klubowicz, MAZURKAS CATERING SHOW 2013 wygrał w kategorii katering!
To dla nas zwieńczenie wieloletniej pracy, bo choć każde Catering Show to inne wydarzenie, co roku, jako organizator staramy się czerpać wiele ze zdobytego doświadczenia. To wyróżnienie pokazuje, że wprowadzane przez nas innowacje są doceniane przez najlepszych cateringowych smakoszy – naszych klientów! To również wysoko podniesiona poprzeczka przy kolejnej edycji – jesteśmy jednak przekonani, że i tym razem zaskoczymy zgromadzonych gości. Dziękujemy za tę niezwykła motywację do działania! mówi Iwona Kątny, Kierownik Działu PR i Marketingu.
Gala Catering Show jest organizowana przez Mazurkas Catering 360o już od prawie sześciu lat. Każda jest przy tym inna od poprzedniej, bo za każdym razem starają się zaskoczyć gości czymś nowym. Nie tylko, jeśli idzie o menu, ale i oprawę wizualną i artystyczną wydarzenia, które jest za każdym razem naprawdę wyjątkowe. Podczas tej nagrodzonej, która odbyła się 23 września w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel, gości czekała wędrówka przez stacje gastronomiczne, na których na ich oczach kucharze przygotowywali nieraz arcyegzotyczne potrawy. Co nie dziwi, największe zainteresowanie wzbudziła ta z insektami. Można było na niej spróbować między innymi świerszczy kubańskich i karaczanów madagaskarskich. Nie wszyscy ośmielili się spróbować, możecie nie uwierzyć, ale karaczana spróbowaliśmy (był całkiem smaczny), z wierzgającymi nogami świerszczami poszło już nam znacznie gorzej. Była oferująca wrażenia nie tylko smakowe, ale i wzrokowe stacja kuchnia molekularna oraz stacja z egzotycznymi mięsami, gdzie spróbować można było eskalopek z zebry, polędwicy z kangura, smażonego krokodyla, czy medalionów z bizona. Polecamy zwłaszcza mięso zebry, natomiast mięso krokodyla jest zaskakująco delikatne. Była też stacja afrodyzjaków, obok której chyba nikt nie przeszedł obojętnie. A wymieniliśmy tylko niektóre. Nie zabrakło oczywiście deserów: ciast, tortów i pralinek. Spróbować można było także drinków z całego świata. O to, by ta wędrówka wokół świata była możliwa i wszystko to znalazło się w jednym miejscu, zadbał szef kuchni Mazurkas Catering 360 Bartłomiej Czerwiński. Natomiast o artystyczną oprawę eventu zadbał zespół Bala Band i skrzypek MagnetiG oraz kucharze i kelnerzy Mazurkasa, których tu też nie należy pomijać.
Catering Show 2013 było świeżym, oryginalnym spojrzeniem na kulinarne oblicze eventu i stąd to wyróżnienie. Mazurkas Catering 360° na nowo definiuje bowiem kompleksową usługę cateringową – będącą ważnym, wręcz nieodłącznym elementem każdego udanego wydarzenia. A w ich wykonaniu będącą prawdziwą sztuką. Wszystko to – w połączeniu z nowym posiadanym sprzętem cateringowym - tworzy zarazem ich w pełni profesjonalną ofertę. Ofertę, z której warto skorzystać, jeśli chcemy by organizowane przez nas wydarzenie było naprawdę niezapomniane.
Gala Catering Show na stałe już wpisała się w kalendarze spotkań branży MICE (Meetings Incentives Conferences and Events, czyli, tłumacząc to na polski: spotkań, imprez, konferencji i wydarzeń). Tym bardziej cieszy wyróżnienie miesięcznika MICE za najlepszą realizację cateringową ostatnich 12 miesięcy. Catering Show 2013 znalazł się w ten sposób obok tak prestiżowych wydarzeń jak światowy Szczyt Klimatyczny COP 19, czy przemierzający Polskę cykl koncertów Męskie Granie.
A już na jesieni czeka nas kolejna jego edycja, czyli Gala Catering Show 2014, do której przygotowania już trwają. Czym nas zaskoczą tym razem?
Więcej w raporcie miesięcznika MICE załączonym do wrześniowego numeru (artykuł o Mazurkas Catering Show 2013 zamieszczono na stronie 8).
materiał filmowy z Catering Show 2013 na YouTube (kliknij, aby obejrzeć)