Nalewki Staropolskie
nowy członek klubu
Nalewki Staropolskie tworzymy domowym tradycyjnym sposobem, niezmienionym od XVIII wieku. Owoce pochodzą z małych wiejskich sadów, ekologicznych upraw, leśnych polan. Preferujemy dzikie odmiany, często zapomniane, jak na przykład Ałycza (śliwa wiśniowa), rajskie jabłuszka, pigwowiec zwyczajny z Borów Tucholskich, tarnina z Bieszczad i Gorców. Nalewki leżakują przez wiele lat w słojach i gąsiorach w chłodnych i ciemnych piwnicach w temperaturze 7⁰C - 13⁰C. Minimalny czas oczekiwania to trzy lata.
Nie dodajemy żadnych esencji zapachowych, barwników, poprawiaczy. Niezwykłe, naturalne aromaty, barwy i smaki nalewek osiągamy trzymając się starych receptur i przepisów oraz korzystając z blisko 40-letniego doświadczenia i wiedzy Karola Majewskiego - mistrza smaku i założyciela firmy.
Rekomendacją niech będą nasi stali partnerzy:
Kancelaria Prezydenta RP,
Atelier Amaro Wojciecha Modesta Amaro,
Ministerstwo Spraw Zagranicznych,
Restauracja u Fukiera Magdy Gessler,
Salony M&P Alkohole i Wina Świata Mirosława Pawliny,
Restauracje Kręglickich,
Restauracja "Pod Aniołami" w Krakowie
Dla klubowiczów 5% zniżki i bez marży, którą pobierają sprzedający ją pośrednicy w sklepach !