Będzie tam można spróbować potraw, jakie tradycyjnie goszczą na świątecznym stole, jak postny wielkanocny żur, czy pieczone i wędzone kiełbasy z ich wędzarni. Ale także oryginalnych „Smaków Krasnodworu”, takich jak kiełbasa i pasztet w słoikach, smalec krasnodworski, konfitura wiśniowa z malinami czy konfitura ze smażonych jabłek z cynamonem. Wszystkie te produkty będzie można oczywiście na miejscu kupić. Wstęp wolny.
Na wiosnę naszą klinikę odwiedzi dr Lucia Peluso, twórczyni rewolucyjnej techniki odzyskania włosów bez przeszczepu PHP MEDICAL. Prace nad tą metodą trwały we Włoszech 12 lat. Wraz z dr Barbarą Parda-Głomską przeprowadzą bezpłatne konsultacje dla pacjentów.
Szkolenie, zorganizowane przez Platformę Produktów i Usług opisano w trzech krokach, z których najważniejszy jest ten trzeci: odwrócenie procesu sprzedaży, czyli niech klient zabiega o ciebie. Poprowadzą je Marcin Juchniewicz oraz Mateusz Mrozowski, autor książki „Sprzedaż jest sexy, albo nie ma jej wcale”.
To, że ten wyjazd przygotowujemy, już zapowiadaliśmy. A teraz czas na szczegóły. Jedziemy tam z Vito Casettim, który jest rodowitym Toskańczykiem i będzie naszym cicerone, czyli przewodnikiem. Wybieramy się tam w czerwcu i spędzimy w Toskanii cały tydzień. Poniżej nasz „rozkład jazdy” i szczegóły oferty oraz prezentacja.
Jubileuszowe forum powinno być wyjątkowe (choć właściwie każde jest wyjątkowe), postanowiono więc poświęcić je gwiazdom legendarnego „Podwieczorku przy mikrofonie”. Dla Andrzeja Płonczyńskiego, który zasiadał tam przy fortepianie będzie to benefis 60-lecia jego występów na scenie. Ale pojawi się nie tylko on. Andrzeja Bartkowskiego i Andrzeja Hulewicza, którzy nas zapraszają, za stworzenie Forum uhonorowaliśmy trzy lata temu nagrodą specjalną Pereł EuroTurystyki.