administrator

  Wszystkich Członków Klubu zapraszamy na

więcej


Po roku przerwy znów zapraszamy klubowiczów na Bal Karnawałowy. Tak, jak kiedyś, spotkamy się w gościnnych wnętrzach Hotelu Mazurkas, u naszego klubowicza. Tradycyjnie już Bal otworzą walcem uczestniczki programu „Debiutantki”, którego od lat jesteśmy partnerem. Towarzyszyć im będą tancerze z Zespołu Pieśni i Tańca Uniwersytetu Jagiellońskiego „Słowianki”. Następnie zaprosimy Was na pokaz mody „Renaissance czyli Odrodzenie” projektantki Żanny Moryson. W części oficjalnej, którą poprowadzi aktorka Laura Łącz wręczymy certyfikaty nowym członkom naszego klubu, a także statuetki Bizona Biznesu, tym, którzy są z nami najdłużej. A potem zaprosimy do tańca, w nastrój hucznej zabawy wprowadzi nas staropolski polonez, do którego wykonania zostaniemy zaproszeni wszyscy. O dobrą muzykę zadba DJ Radosław Tomczyński. O suto zastawione stoły zadba zaś dwóch mistrzów kuchni Mazurkasa, Jakub i Michał Budnik, znani wszystkim z programu „Pytanie na śniadanie”  w TVP 2. O trunki też nie musicie się martwić, na pewno ich nie zabraknie!

 

Nasz klubowy bal ma też akcent charytatywny, będziemy zbierać środki na Fundację Zdrowia i Kultury „Kochaj Życie”, która pomaga dzieciom z cięzkimi schorzeniami ortopedycznymi. Dzięki operacjom w klinice dr Paleya w West Palm Beach na Florydzie wiele z nich mogło ponownie stanąć na własnych nogach i powrócić do normalnego życia. Dziś operacje jego metodą są prowadzone także w Polsce, również dzięki Fundacji.

 

Obowiązują stroje wieczorowe. Zapewniamy akcesoria karnawałowe!

 

 

sobota 12 lutego, od godz. 18.30 recepcja, o 19.00 rozpoczęcie balu

MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel****

Ożarów Mazowiecki, ul. Poznańska 177 gdzie to jest

 

Zachęcamy do tego, by już dokonać rezerwacji miejsc: rsvp@kie.biz.pl. Koszt uczestnictwa w balu dla członka klubu to 200 złotych netto od osoby, tyle samo płacą osoby towarzyszące. A dla osób spoza klubu koszt to 350 złotych od osoby

 

Warto też skorzystać na miejscu z noclegu w hotelu, bo zabawa potrwa do późna w nocy. Tym bardziej, że cena za dwuosobowy pokój ze śniadaniem to dla nas tylko 205 złotych brutto, wystarczy podać hasło Klub Integracji Europejskiej przy dokonywaniu rezerwacji pod numerem 22 721 47 47 do 49.


 

Znamy już menu, które przygotowali dla nas szefowie kuchni Mazurkasa, Jakub i Michał Budnik, znani wszystkim z programu „Pytanie na śniadanie” w TVP 2. To prawdziwa poezja! 


Bufet zimny:

 

- Wolno pieczony schab wieprzowy faszerowany tapenadą z oliwek i suszonych pomidorów

- Plastry pieczonego rostbefu na sałatce z glonów wakame i sosem hoisin

- Kalmary z grilla podane na sosie tatarskim, skrapiane oliwą z oliwek i natką pietruszki

- Pieczone warzywa, marynowane w ziołach na musie z pieczonego bakłażana i papryki

- Ceviche z łososia i dorsza na sałatce z marynowanego mango i awokado

- Balotyna drobiowa z orzechami i sosem cumberland

 

Sałatki:

 

- Sałatka penne z brokułami, grillowanym kurczakiem, suszonymi pomidorami, pesto bazyliowym i mozzarellą

- Mieszane sałaty z pieczonymi burakami, serem feta, pestkami dyni i sosem miodowo-balsamicznym

- Marokańska sałatka z pieczonymi bakłażanami, rukolą, miętą, owocami granatu skrapiane limonką oliwą i wodą różaną

- Sałaty ogrodowe z chorizo, duetem oliwek, pieczoną papryką, ananasem i oliwą z dodatkiem chili

 

Zupa:

 

- Orientalna zupa z mlekiem kokosowym, płatkami kurczaka i grzybami mun

 

Bufet ciepły:

 

- Pieczone skrzydełka z kurczaka w sosie „Buffalo”

- Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

- Filet z dorsza w kukurydzianej panierce z sosem kaparowym

- Soczewica duszona z pomidorami i curry

- Ziemniaki pieczone w wędzonej papryce z ziołami

- Marynowane i pieczone warzywa korzeniowe z czosnkiem

- Makaron farfalle w sosie tymiankowym z grillowanym indykiem

- Steki z łososia marynowane w ponzu z sosem sezamowym

 

Desery:

 

- Miodownik z orzechami i nadzieniem śmietankowym

- Mus kokosowy z aromatem malibu

- Mus pomarańczowo- limonowy z kawałkami czekolady i chili

- Sernik pieczony z konfiturą porzeczkową

- Szarlotka z żurawiną i opalaną bezą

 

Uwaga, ze względu na wciąż trwającą pandemię wszyscy uczestnicy muszą mieć albo ważne paszporty covidowe poświadczające pełne szczepienie bądź status ozdrowieńca, albo aktualny test. Chodzi o to, byśmy wszyscy mogli się czuć bezpiecznie!

 

 


Magazyn przedsiębiorcy